Androgel, lääke, joka ostaa enemmän testosteronia

Où acheter Ozempic en ligne pour perdre du poids ?

 •   Osta lääkkeesi verkosta
 •   Hanki lääkärin vahvistama lääkemääräys
 •   Saa 24 tunnin toimitus kotiin

Milloin Androgelia tulisi käyttää?

Ennen kuin harkitset Androgelin ostamista verkossa Suomessa, lue eteenpäin. Aikuiset miehet käyttävät Androgelia testosteronikorvaushoitona erilaisten tilojen hoitoon, jotka johtuvat tämän hormonin alhaisista tasoista (miesten hypogonadismi). Tämän tilan diagnosoimiseksi tarvitaan kaksi erillistä testosteronipitoisuuksien arviointia verestä jäljempänä kuvattujen kliinisten oireiden lisäksi:

 • lapsettomuus
 • hedelmällisyysongelmat,
 • vähentynyt seksuaalisuus,
 • uupumus,
 • masentunut asenne,
 • luumassan menetys alhaisen hormonipitoisuuden vuoksi.

Mitkä ovat Androgelin ainesosat?

Testosteroni on lääkkeen vaikuttava aine.

Muut aineosat ovat puhdas vesi, natriumhydroksidi, karbomeeri 980, isopropyylimyristaatti ja 96 % etanoli.

Mitkä ovat Androgelin käytön riskit?

Milloin välttää Androgelin ostamista verkossa Suomessa
 • Jos olet allerginen jollekin muulle tämän lääkkeen sisältämälle aineelle, mukaan lukien testosteroni.
 • Jos todetaan tai epäillään rintasyöpää, eturauhassyöpää voidaan myös todeta tai epäillä.

Mitkä ovat androgeelin mahdolliset haittavaikutukset?

Vaikka kaikilla ei ole sivuvaikutuksia, tällä lääkkeellä voi olla niitä kuten kaikilla muillakin lääkkeillä:

Tyypilliset haittavaikutukset (jotka voivat vaikuttaa 1:een 10:stä ihmisestä)

Punasolujen määrän, hematokriitin (punasolujen prosenttiosuus veressä) ja hemoglobiinin (punasolujen happea kuljettava komponentti) lisääntyminen säännöllisissä verikokeissa ovat kaikki Androgelin käytön mahdollisia haittavaikutuksia.

Niihin kuuluvat mielialan muutokset (mukaan lukien äkilliset mielialan vaihtelut, viha tai aggressiivisuus, kärsimättömyys, unettomuus, epätavalliset unet ja lisääntynyt libido), ihoreaktiot (mukaan lukien akne, hiustenlähtö, ihottumat ja ihottumat) ja muut oireet;akne, hiustenlähtö, kuiva iho, ihoärsytys, muutokset (mukaan lukien eturauhaspesifisen antigeeniproteiinin kohonnut määrä), haittavaikutuksia, jotka ovat harvinaisia ja harvinaisia (harvinaisia).

Epätavalliset haittavaikutukset (voi esiintyä 1 henkilöllä 100:sta)

Kohonnut verenpaine, kuumat aallot, laskimotulehdus, ripuli, vatsan turvotus, suun epämukavuus, rintojen suureneminen, nännikipu, kiveskipu ja veden kertyminen elimistöön ovat kaikki androgeenien mahdollisia haittavaikutuksia.

Androgeelin käyttöön on liittynyt myös seuraavia haittavaikutuksia: uupumus, masennus, ahdistuneisuushäiriöt, päänsärky, huimaus, ihon pistely, verihyytymät, hengitysvaikeudet, pahoinvointi, hikoilu, epänormaali karvankasvu, lihas- tai luukivut, virtsaamisvaikeudet, siittiöiden määrän väheneminen, lihasheikkous, huonovointisuus ja painonnousu.

 • Lääke sisältää alkoholia, joten säännöllinen käyttö iholle voi ärsyttää ja kuivattaa ihoa.
 • Androgelin annos
 • Transdermaalisen lääkkeen käyttö.

Aikuiset ja iäkkäät miehet

Levitä tarvittava määrä geeliä kerran päivässä suunnilleen samaan aikaan, mieluiten aamulla, eli 40,5 mg testosteronia tai vastaava määrä kuin kaksi pumppua annostelupumpusta. Lääkärin on säädettävä vuorokausiannos kullekin potilaalle erikseen kliinisen vasteen tai laboratoriotulosten perusteella, mutta se ei saa ylittää neljää pumpun painallusta päivässä tai 81 mg testosteronia. Yhden pumppupainalluksen vaatimaa geelimäärää käytetään annoksen asteittaiseen säätämiseen.

Ennen lääkkeen käyttöä on mitattava veren testosteronipitoisuus aamulla ja sitä on käytettävä annoksen muuttamiseen. Noin toisena Androgel-päivänä veren testosteronitasot saavuttavat vakaan tilan. Kun vakaa tila on saavutettu, veren testosteronipitoisuus on mitattava aamulla ennen geelin levittämistä testosteroniannoksen säätämiseksi.

Säännöllisesti veren testosteronipitoisuus on mitattava. Jos veren testosteronipitoisuus on odotettua suurempi, annosta voidaan pienentää. Jos nämä pitoisuudet ovat alhaisia, voit nostaa annosta vähitellen, mutta et voi ylittää 81 mg testosteronia (neljä geeliannosta) päivässä.

Jos veren testosteronipitoisuudet ylittävät jatkuvasti normaalit tasot pienimmällä 20,25 mg:n vuorokausiannoksella (1,25 g geeliä, vastaa yhtä puristusta annostelupumpusta) tai jos normaaleja testosteronipitoisuuksia veressä ei voida saavuttaa suurimmalla 81 mg:n annoksella, hoito on lopetettava (5 g geeliä, vastaa neljää puristusta annostelupumpusta).

Lapset ja nuoret

Androgelin tehoa ja turvallisuutta alle 18-vuotiailla miespotilailla ei ole osoitettu. Tietoja ei ole saatavilla.

Antotapa

Potilaan tulee itse levittää geeliä puhtaalle, kuivalle ja terveelle iholle olkapäille ja käsivarsille.

Riittää, että levitetään pieni kerros geeliä huolellisesti. Sitä ei tarvitse hieroa ihoon. Ennen vaatteiden vaihtoa potilaan on annettava geelin kuivua vähintään 3-5 minuuttia. Levittämisen jälkeen kädet on puhdistettava saippualla ja vedellä, ja kun geeli on kuivunut, levityskohta

Ennen kuin levityskohdan odotetaan joutuvan kosketuksiin toisen henkilön ihon kanssa, levityskohta on pestävä huolellisesti saippualla ja vedellä.

Lääkevalmisteen korkean alkoholipitoisuuden vuoksi, vältä sen levittämistä sukuelinten alueelle, jossa se voi ärsyttää ihoa.

Säiliön annostelupumpun täyttäminen on tärkeää täydellisen aloitusannoksen saamiseksi. Tätä varten työnnä annostelumäntä varovasti kolme kertaa sisään pitäen säiliötä pystyssä. Kolme ensimmäistä geeliannosta on heitettävä turvallisesti pois. Annostelupumppu on täytettävä vasta ennen ensimmäisen annoksen antamista.

Työnnä annostelumäntä kokonaan sisään kerran annostelupumpun täyttämisen jälkeen, purista 1,25 g Androgelia kämmenelle ja levitä sitä käsivarsillesi ja olkapäillesi.

Mitä varotoimia minun on noudatettava Androgelin kanssa?

Ennen kuin ostat Androgelia ilman reseptiä, keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Ennen Androgel-hoidon aloittamista testosteronipuutos on testattava kliinisesti ja laboratoriossa – todistettava sellaisilla ominaisuuksilla kuin miehen sukupuoliominaisuuksien surkastuminen, vähärasvaisen kehon massan väheneminen, heikkous tai väsymys, halun (libidon) väheneminen, vaikeus saada ja/tai ylläpitää erektiota jne.

Koska testitulokset vaihtelevat eri diagnostiikkalaitosten välillä, testosteronipitoisuuksien mittaukset on pyydettävä vain yhdestä laboratoriosta, jos verikokeita tehdään Androgelin käytön aikana.

Androgelin ostamista ilman reseptiä ei suositella:

 • Miesten impotenssin tai hedelmättömyyden hoitoon,
 • Nuorilla, koska kliiniset tiedot lääkkeen käytöstä alle 18-vuotiailla miehillä puuttuvat.
 • Androgeenit saattavat lisätä eturauhassyövän tai eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun riskiä. Rutiininomaiset eturauhastutkimukset on tehtävä ennen hoitoa ja hoidon aikana lääkärin ohjeiden mukaisesti.
 • Androgelin käyttö voi aiheuttaa merkittäviä haittavaikutuksia, kuten nesteen kertymistä elimistöön ja joskus sydämen vajaatoimintaa, jos potilaalla on vaikea sydän-, maksa- tai munuaissairaus (sydämen nesteen ylikuormitus).
 • Lääkärin tulee määrätä veren testosteronipitoisuus ja täydellinen verenkuva ennen hoitoa ja sen aikana.
 • Kerro lääkärillesi, jos sinulla on korkea verenpaine tai käytät lääkitystä sen alentamiseksi, sillä testosteroni voi nostaa verenpainetta.
 • Trombofilia (veren epänormaali hyytyminen, joka lisää tromboosin riskiä – verihyytymien kehittyminen valtimoihin) (veren epänormaali hyytyminen, joka lisää tromboosin riskiä – verihyytymien kehittyminen verisuoniin)
 • Verenpaine voi nousta testosteronin vaikutuksesta. Tästä syystä henkilöiden, joilla on korkea verenpaine, tulee ottaa Androgel®-valmistetta varoen.
 • Joillakin testosteronilla hoidetuilla potilailla on esiintynyt uneen liittyvien hengitysvaikeuksien lisääntymistä, erityisesti jos he ovat lihavia tai heillä on ennestään hengitysvaikeuksia.
 • Veren tai virtsan kalsiumpitoisuudet voivat olla korkeammat luusyöpää sairastavilla henkilöillä. Nämä tasot voivat nousta merkittävästi, jos Androgelia käytetään. Androgelia käyttäessäsi lääkäri saattaa ehdottaa, että seuraat veren kalsiumpitoisuuksia.
 • Testosteronikorvaushoitolääkkeiden pitkäaikaiskäyttäjillä saattaa esiintyä veren punasolujen määrän epänormaalia lisääntymistä (polysytemia). Rutiininomaiset verikokeet on tehtävä tämän ongelman havaitsemiseksi hoidon aikana.
 • Potilaiden, joilla on epilepsia ja migreenipäänsärky, tulee ostaa Androgel online suomessa varoen, koska se voi pahentaa niitä.
 • Testosteronihoito voi muuttaa insuliinivasteeseen diabetes mellitusta sairastavilla henkilöillä, jotka käyttävät insuliinia verensokerin säätelyyn, mikä edellyttää diabeteslääkkeen annostuksen muuttamista.

Jos ilmenee vakavia ihoreaktioita, hoidon tarve on arvioitava ja tarvittaessa keskeytettävä.

Kliiniset ilmenemismuodot, kuten levottomuus, ahdistuneisuus, painonnousu ja usein toistuvat tai pitkittyneet erektiot voivat viitata lääkkeen suureen annokseen. Lääkärille on ilmoitettava näistä oireista, jotta Androgelin suositeltua vuorokausiannosta voidaan mukauttaa.

Ennen hoidon aloittamista lääkärin on tutkittava potilas perusteellisesti. Veri on otettava kaksi kertaa peräkkäin ennen lääkkeen ottamista testosteronipitoisuuden mittaamiseksi. Hoidon aikana tehdään rutiinitutkimuksia (vähintään kerran vuodessa tai kahdesti vuodessa vanhemmilla tai suuren riskin potilailla).

Mahdollisten virilisoivien vaikutusten vuoksi (kuten kasvojen ja/tai vartalon karvoituksen kasvu, äänen aleneminen tai kuukautiskierron keskeytyminen) naisten ei pidä ostaa Androgelia ilman reseptiä.

Naisurheilijat

Naisia ja urheilijoita varoitetaan, että kyseinen patentilla suojattu lääke sisältää vaikuttavaa ainetta (testosteronia), joka voi johtaa positiiviseen dopingtestiin.

Testosteronin mahdollinen siirtyminen

Jos levityskohtia ei ole peitetty, testosteroni voi siirtyä toiseen henkilöön hänen ihonsa ja potilaan levitysalueen suhteellisen pitkäaikaisen läheisen kosketuksen kautta. Naiskumppanilla voi tällöin esiintyä merkkejä korkeasta testosteronipitoisuudesta, kuten kasvojen ja vartalon karvoituksen lisääntyminen ja syvempi ääni.

Lisäksi se voi muuttaa naisen kuukautiskiertoa ja johtaa varhaiseen murrosikään, suurentuneisiin sukupuolielimiin ja lasten sukupuolielinten muutoksiin. Testosteronin tarttuminen toiseen henkilöön voidaan estää käyttämällä vaatteita, jotka peittävät alueen, jolle geeliä annetaan, tai suihkuttamalla ennen läheistä kosketusta.

Seuraavia turvatoimenpiteitä suositellaan:

 • Pese kädet saippualla ja vedellä geelin käytön jälkeen,
 • kun lääke on kuivunut, peitä alue, johon geeliä levitettiin, vaatteilla,
 • suihkussa ennen intiimikontaktia, ja jos tämä ei ole mahdollista, peitä levityskohta paidalla tai t-paidalla intiimikontaktin aikana,
 • peittää levityskohta vaatteilla (kuten hihallisella paidalla), kun ollaan nuorten läheisyydessä.

Siinä tapauksessa, että havaitaan, että testosteroni on saattanut siirtyä naiselle tai lapselle:

 • Puhdista välittömästi ihoalue, johon testosteroni on saattanut siirtyä, saippualla ja vedellä,
 • Kerro lääkärille välittömästi, jos ilmenee merkkejä, kuten aknea kasvoissa tai muutoksia vartalon tai kasvojen karvoituksen kasvussa tai jakautumisessa.
 • Geelin käytön ja kylvyn tai suihkun välillä tulee olla vähintään kaksi tuntia. 2-6 tuntia geelin levittämisen jälkeen voit joskus käydä kylvyssä tai suihkussa, tämän ei pitäisi vaikuttaa dramaattisesti hoidon tuloksiin.
 • Pese tämä ihoalue saippualla ja vedellä, esimerkiksi suihkussa, ennen seksuaalista toimintaa. Jos tämä ei ole mahdollista, peitä levitysalue paidalla tai liivillä henkilökohtaisen kosketuksen aikana.
 • Kun olet kosketuksissa nuorten kanssa, käytä vaatteita, jotka peittävät levitysalueen, jotta vältät heidän ihonsa saastumisen lääkkeellä.

Androgelin käyttö raskauden aikana

Raskaana olevien tai imettävien naisten ei pidä ostaa Androgelia ilman reseptiä.

Raskaana olevien naisten tulee välttää kosketusta Androgelin levityskohtiin. Lääke voi antaa syntymättömälle lapselle ei-toivottuja maskuliinisia piirteitä. Altistunut ihoalue on puhdistettava saippualla ja vedellä mahdollisimman pian geelin levityskohdan koskettamisen jälkeen, edellä mainitulla tavalla.

Noudata ohjeita testosteronia sisältävän geelin tarttumisen estämiseksi, jos potilaan naispuolinen kumppani tulee raskaaksi.

Androgelin käyttö saattaa vaikuttaa siittiöiden tuotantoon.