Ventolin, astmalääke, jota voi ostaa astmaan

Ventoline

 •   Osta lääkkeesi verkosta
 •   Hanki lääkärin vahvistama lääkemääräys
 •   Saa 24 tunnin toimitus kotiin

Ennen kuin harkitset Ventolinin ostamista netistä Suomessa, lue lisää. Ventolin on inhalaatiolääke, jota käytetään bronkospasmin eli palautuvan hengitystieobstruktion hoitoon. Tätä lääkettä on saatavana vain reseptillä, ja sitä on käytettävä lääkärin määräämällä tavalla sen koostumuksen ja vaikutustavan vuoksi. Tarkastellaan lääkkeen ominaisuuksia, vaikuttavaa ainetta, annostusta, käyttöaiheita ja vasta-aiheita, sekä sen mahdolliset haittavaikutukset.

Mitä Ventolin Aerosol on ja miten se toimii?

Ventolin on saatavana inhalaatiota varten aerosolisuspensioina. Valmisteen vaikuttava aine on salbutamoli. Nopeavaikutteisten keuhkoputkia laajentavien lääkkeiden luokkaan kuuluu Ventolin. Siksi se voi lievittää nopeasti keuhkoastman tai obstruktiivisen keuhkosairauden oireita.

Tämä lääke on tarkoitettu käytettäväksi aikuisille, nuorille ja lapsille 4 vuoden iästä alkaen. Ellei lääkäri ole toisin määrännyt, alle 4-vuotiaiden lasten ei tule ostaa Ventolinia ilman reseptiä Suomessa.

Keuhkoputkien sileän lihaksen eta-adrenergisen reseptorin stimulaatio

Yksi Ventolinin vaikutuksista on keuhkoputkien sileissä lihaksissa esiintyvien eta-adrenergisten reseptorien aktivoituminen. Tämän seurauksena potilas voi jatkaa säännöllistä hengitystä ja keuhkoputkien laajentuminen mahdollistuu. Tämän lääkkeen vaikutus on nopea, mikä voi olla erittäin tärkeää potilaan terveydelle ja jopa elämälle. Saattaa olla välttämätöntä ottaa toinen annos, jos kouristus ei poistu. Näin hengitystiet pääsevät liikkumaan vapaasti. Lääkärille on ilmoitettava lääkkeen annostus.

Lääkkeen ainesosat

Lääkevalmisteen vaikuttava aine salbutamoli on Ventolinissa salbutamolisulfaatin muodossa. Valmisteessa käytetään apuaineena tetrafluorietaania. Lääke on saatavana inhalaatioaerosolina, ja annosta voidaan muuttaa tilanteen mukaan.

Määrä

Mikä on suositeltu annostus? Ventolinin annos voi muuttua potilaan tilan ja sairauden vakavuuden mukaan. Ventolin voidaan ottaa vain inhalaationa. Lue ohjeet huolellisesti ennen sen ottamista. Potilaan tulee ottaa lääkettä vain lääkärin ja valmistajan suositusten mukaisesti ja hänelle tulee kertoa mahdollisista haittavaikutuksista ennen lääkkeen ottamista.

Lääke on suositeltavaa antaa vastasyntyneille ja pikkulapsille inhalaatiokammion avulla. Aikuiset ja nuoret voivat hengittää lääkettä tehokkaasti.

Jos Ventolin-annos jää ottamatta hoidon aikana, se on korvattava välittömästi ja hoitoa on jatkettava suunnitellusti.

Äkillisesti loppuva bronkospasmi

Aikuisten ja nuorten potilaiden tulisi hengittää lääkkeen perusannos 1-2 kertaa akuutin bronkospasmin lopettamiseksi. Alle 12-vuotiaiden lasten, joilla esiintyy äkillistä bronkospasmia, tulee ottaa 100 mikrogrammaa vaikuttavaa ainetta. Kun lääkkeen perusannos ei ole kovin tehokas, lääkäri voi neuvoa suurentamaan annosta. Potilas ei saa missään tapauksessa tehdä tätä valintaa itse.

Aikuiset voivat ottaa suurempia annoksia, mutta lääkkeen päivittäistä enimmäisannosta (4 annosta) ei ole suositeltavaa ylittää. Näin tulisi tehdä vain hätätilanteessa, kun potilaan astma pahenee.

Liikunnan aiheuttaman bronkospasmin tai mahdollisen allergisen reaktion ehkäiseminen

Liikunnan aiheuttaman astman ehkäisyyn tai ennen odotettavissa olevaa allergeenikohtaamista annetaan hieman muutettu annos. Näissä olosuhteissa alle 12-vuotiaat lapset saavat 100 mikrogramman perusannoksen lääkettä ennen odotettavissa olevaa allergeenialtistusta tai liikuntaa. Lääkäri voi tietyissä olosuhteissa päättää kaksinkertaistaa tämän annoksen. Inhalaatio suoritetaan noin 15 minuuttia ennen ennakoitua kosketusta tai liikuntaa.

Ventolinin pitkäaikainen käyttö

Alle 12-vuotiaat lapset, jotka saavat pitkäaikaista Ventolin-hoitoa, voivat ottaa enintään 200 mikrogrammaa vaikuttavaa ainetta neljä kertaa päivässä. Koska aikuisten annokset vaihtelevat suuresti, hoidon valitsee aina hoitava lääkäri. Ne sovitetaan potilaan yksilölliseen kehon alttiuteen, bronkospasmin vaikeusasteeseen ja muihin hengityselinsairauksiin.

Käyttöohjeet

On tärkeää olla tietoinen Ventolinin lääkkeen käytön perusperusteista. Ensinnäkin sitä suositellaan bronkospasmin eri muotojen hoitoon, mukaan lukien ne, jotka esiintyvät yhdessä muiden häiriöiden kanssa. Lääkettä käytetään myös hengitysteiden palautuvaan tukkeutumiseen.

Ennaltaehkäisevä käyttö on toinen syy lääkkeen käyttöön. Sitä otetaan ennaltaehkäisevästi ennen suunniteltua liikuntaa tai odotettavissa olevaa kohtaamista allergeenin kanssa, joka voi aiheuttaa elimistössä yliherkkyysreaktioita. Kyseessä on aktiivisuuden aiheuttama astma.

Lääkkeen käyttöä koskevat kiellot

Jos potilas on allerginen joko lääkkeen vaikuttavalle aineelle tai apuaineelle, tämä on tärkein syy, miksi lääkettä ei saa käyttää. Lisäksi lääkettä ei pidä käyttää ennenaikaisen synnytyksen tai lähestyvän keskenmenon estämiseen, vaikka Internetissä on paljon anekdoottista näyttöä päinvastaisesta.

On muitakin olosuhteita, joissa olisi viisasta toimia äärimmäisen varovaisesti. Tämä johtuu siitä, että Ventolinilla voi olla kielteisiä sivuvaikutuksia tai yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Siksi Ventolinin ostaminen ilman reseptiä ja korkean verenpaineen hoitoon käytettävät lääkkeet on sekoitettava varoen.

Ennen kaikkea lääkkeen ei pitäisi olla ainoa vaihtoehto, jota käytetään hallitsemattoman astman hoitoon. Keuhkoastman hoidon parantamiseksi, Keuhkoastman hoidon parantamiseksi on suositeltavaa käyttää sitä yhdessä suun kautta otettavien tai inhaloitavien kortikosteroidien kanssa.

Kun suurennat inhaloitavien kortikosteroidien tai minkä tahansa muun lääkityksen annosta, ota aina yhteys lääkäriin ja toimi vain hänen nimenomaisten ohjeidensa mukaan. On suositeltavaa lukea koko pakkausseloste ennen Ventolinin käytön aloittamista mahdollisten haittavaikutusten välttämiseksi.

Astmaoireiden vakavaan pahenemiseen viittaa myös keuhkoputkia laajentavien lääkkeiden käytön lisääntyminen, mikä voi vaatia välitöntä lääkärissä käyntiä tai vakavissa olosuhteissa jopa sairaalahoitoa.

Angioedeema ja muut Ventolinin haittavaikutukset

Kaikilla lääkkeillä voi olla haittavaikutuksia. Potilaan on oltava täysin tietoinen tästä, eikä Ventolin ole poikkeus. Jos havaitset huolestuttavia oireita, soita välittömästi lääkärillesi ja lopeta lääkkeen käyttö. Nopeaa keuhkoputkia laajentavaa lääkettä on annettava välittömästi, jos ns. paradoksaalista bronkospasmia alkaa esiintyä. Silloin on suositeltavaa lopettaa Ventolin Aerosol -valmisteen ostaminen netistä Suomessa ja siirtyä muihin astmaoireiden hoitoihin.

Haittavaikutuksia on kolmea eri ryhmää: ne, joita esiintyy usein, harvoin ja erittäin harvoin. Tärkeimmät niistä on lueteltu jäljempänä:

 • tyypilliset haittavaikutukset
 • päänsärky
 • luurankolihasten vapina
 • takykardia
 • unihäiriöt.
 • Kaliumpitoisuuden väheneminen ja muut harvinaiset haittavaikutukset.
 • hypokalemiaksi kutsuttu tila, jolle on ominaista veren kaliumpitoisuuden lasku (riski kasvaa, jos potilas käyttää muun muassa diureetteja).
 • suun ja nielun limakalvojen ärsytys.
 • sydämentykytys
 • lihaskivut
 • hyvin harvinaiset haittavaikutukset
 • äärimmäinen huimaus
 • pahentuneet herkät reaktiot
 • angioödeema
 • bronkospasmi
 • kollapsi
 • verenpaineen lasku
 • urtikaria
 • sydämen rytmihäiriöt
 • sydämen iskemia
 • eteis-kammiokatkos
 • Ristiriitainen bronkospasmi

Jotkin näistä oireista voivat olla kohtalokkaita, varsinkin jos ne esiintyvät samanaikaisesti astman kanssa esiintyvien muiden sairauksien kanssa. Jos sinulla on huolestuttavia haittavaikutuksia lääkkeen ottamisen jälkeen, ota heti yhteys lääkäriin. Kerro lääkärille kaikki.

Raskaus ja imetys ja Ventolin aerosoli -valmiste

Kaikkia lääkkeitä on käytettävä erityisen varovaisesti raskauden aikana. Potilas voi ostaa Ventolinia ilman reseptiä Suomessa, mutta vain jos äidille koituva hyöty on suurempi kuin mahdolliset vaarat. Nykyiset tutkimukset eivät voi täysin sulkea pois tai vahvistaa valmisteen haitallisia vaikutuksia äidin elimistöön tai kehittyvään sikiöön.

Lisäksi imetys on keskeytettävä lääkkeen käytön aikana. Tällöin on suositeltavaa keskeyttää imetys ja käyttää rintapumppua ylimääräisen maidon pumppaamiseen, koska vaikuttava aine voi siirtyä äidinmaitoon. Maito on sen jälkeen hävitettävä asianmukaisesti.

Voinko ajaa autoa lääkkeen ottamisen jälkeen?

Ei ole raportoitu, että potilaiden ajokyky olisi heikentynyt. Sinun ei kuitenkaan pidä ajaa autoa, jos koet huimausta tai muita oireita, jotka huolestuttavat sinua. Osta Ventolin aerosolia verkosta vain lääkärin kanssa neuvoteltuasi ja varoen.

Ventolin aerosolin online resepti

Verkkosivuillemme perustetun ammattimaisen verkkomääräyspalvelun avulla voit saada lääketieteellisiä neuvoja poistumatta kotoa. Anna vain yksityiskohtainen kuvaus oireistasi ja hoitohistoriastasi lääkärilomakkeella.

Vastauksena asiantuntijamme arvioi tilanteesi ja antaa tarvittaessa sähköisen Ventolin-reseptin. Sähköisen reseptin pitäisi olla muodollisuus, jos jatkat pitkäaikaista hoitoa tällä lääkkeellä. Sinun tarvitsee vain syöttää huolellisesti kaikki tiedot lomakkeeseen ja maksaa verkkomääräyspalvelu etukäteen.

Tehokas lääke

Resepti, jonka voi täyttää verkossa, on erittäin kätevä vaihtoehto. Sen avulla voit jatkaa lääkkeen ottamista reseptilläsi tarvitsematta poistua kotoa. Kun lääkkeiden voimassaolo päättyy ja asiantuntijoiden saatavuus on hyvin rajallista, se on hengenpelastaja.

Lisäksi säästämme arvokasta aikaa ja stressiä, mikä on yhtä tärkeää. Voit olla varma, että työskentelemme yksinomaan pätevien lääketieteen ammattilaisten kanssa ja asetamme terveytesi etusijalle. Vain lääketieteellisesti välttämättömissä tapauksissa saat sähköisen lääkemääräyksen.

Kaikki, jotka haluavat säästää aikaa, ovat liikkeellä tai joilla on liikkumisongelmia, voivat harkita reseptien tilaamista verkossa. Lyhyesti sanottuna tämä on vaihtoehto ihmisille, jotka arvostavat terveyttään ja jotka eivät pysty täyttämään tarvetta sairaalassa. Asiantunteva kumppanimme voi laatia sähköisen reseptin, joka voidaan täyttää valitsemassasi apteekissa. Jopa perheenjäsenesi voivat auttaa sinua. Se on kätevä ja tehokas ratkaisu.