Mistä ostaa Wegovy verkossa laihtua?

Wegovy

 •   Osta lääkkeesi verkosta
 •   Hanki lääkärin vahvistama lääkemääräys
 •   Saa 24 tunnin toimitus kotiin

Mitä ovat Wegovy-injektiot?

Ennen kuin harkitset Wegovyn ostamista verkossa Suomessa, lue lisää. Lihavuudesta kärsivät aikuiset voivat hyötyä Wegovy-injektioista, joiden avulla voit laihtua 15 % alkuperäisestä painostasi. Ne auttavat säätelemään ruokahalua ja pidentävät kylläisyyden tunnetta, mikä helpottaa vähäkalorisen ruokavalion noudattamista.

Sinun tarvitsee antaa injektiot vain kerran viikossa, sillä kukin injektio on sijoitettu kätevään kertakäyttökynään, joten sitä on helppo käyttää.

Wegovyn ostaminen verkosta Suomessa voi olla ratkaisu, jota tarvitset painonpudotustavoitteidesi saavuttamiseksi, jos BMI:si on 30 tai enemmän ja olet huomannut, että aiemmat laihdutushoidot eivät ole toimineet sinulle.

*Wegovy on pian saatavilla kumppaniapteekistamme, mutta sillä välin on olemassa yhtä tehokas korvike.

Miten käytän Wegovya laihduttamiseen?

Jokainen kertakäyttökynä käytetään kerran ennen asianmukaista hävittämistä, kun käytät Wegovya kerran viikossa. Varmista, että peset kätesi ennen tämän laihdutuslääkkeen pistämistä, tarkista, että kynä ei ole vahingoittunut ja että viimeinen käyttöpäivämäärä ei ole mennyt umpeen, ja puhdista pistoskohta sitten alkoholipuikolla tai saippualla ja vedellä.

Pistoksen aloittamiseksi poista kynän korkki, jotta neulansuojus paljastuu, ja paina kynän paljastunut pää tiukasti ihoa vasten. Jokainen pistos kestää 5-10 sekuntia, ja kuulet naksahduksen pistoksen alussa ja toisen naksahduksen pistoksen lopussa. Voit seurata edistymistäsi katsomalla kynän sivussa olevaa keltaista palkkia.

Kun keltainen palkki lakkaa liikkumasta, injektio on valmis ja voit varovasti poistaa kynän iholtasi. Pidä kynää kädessäsi, kunnes keltainen palkki on lakannut liikkumasta. On aivan normaalia, että pistoskohdassa näkyy hieman verta, paina aluetta kevyesti vanulla tai sideharsolla verenvuodon tyrehdyttämiseksi ja puhdistamiseksi. Kun olet käyttänyt kynää kerran, hävitä se huolellisesti terävien instrumenttien säiliöön.

Minne minun pitäisi antaa tätä lääkettä?

Kun olet ostanut Wegovy-valmistetta ilman reseptiä, sinulla on useita mahdollisia pistospaikkoja, ja lääkäri voi ehdottaa yhtä niistä. Näitä paikkoja ovat

 • säärien yläosasi
 • alavatsasi
 • hartiat

Kun käytät tätä hoitoa, voit pistää samaan paikkaan, mutta sinun on varottava vaihtelemasta neulan pistopaikkaa joka kerta. Vältä koskettamasta rikkinäistä, kipeää, punaista, mustelmilla tai muuten vahingoittunutta ihoa.

Kuinka paljon minun pitäisi ottaa?

Wegovy aloitetaan tavallisesti pienimmällä annoksella (noin 0,25 mg viikossa ) ja sitä suurennetaan vähitellen ajan myötä. Titraus on tekniikka, jolla vähennetään haittavaikutuksia ja autetaan samalla elimistöäsi sopeutumaan uuteen lääkkeeseen.

Lääkärisi tarkistaa annostasi yleensä neljän viikon välein ja suurentaa sitä kerran kuukaudessa, kunnes käytät enimmäismäärää 2,4 mg viikossa. Tärkeintä on pitää yllä avointa viestintää lääkkeen määrääjän ja muun hoitotiimin kanssa ja noudattaa tiukasti heidän antamiaan annossuosituksia.

Miten semaglutidi auttaa painonpudotuksessa?

Wegovyn pääkomponentti on semaglutidi, joka kuuluu GLP-1-reseptoriagonisteiksi kutsuttujen lääkkeiden luokkaan. Tämä tarkoittaa, että se toimii auttamalla sinua hallitsemaan ruokahalua ja vähentämään nälkää ja mielihaluja. Se auttaa lisäämään insuliinihormonin synteesiä haimassasi ja vähentämään glukagonihormonin tuotantoa.

Tämän yhdistelmän ansiosta elimistösi voi imeä glukoosia hitaammin, mikä saa sinut tuntemaan olosi kylläisemmäksi syömisen jälkeen ja pitää sinut kylläisenä pidempään. Wegovy-injektiot auttavat sinua noudattamaan vähäkalorista ruokavaliota vähentämällä ruokahalua, mikä luonnollisesti helpottaa laihtumista.

Kuinka kauan kestää, ennen kuin nämä painonpudotuspistokset alkavat vaikuttaa?

Vaikka Wegovy-injektiot alkavat toimia kehossasi välittömästi, kilot eivät ala sulaa pois heti. Kliinisten tutkimusten mukaan Wegovyllä hoidetut potilaat menettävät yleensä 15 % alkuperäisestä painostaan hoidon aikana, mutta kuinka nopeasti tämä tapahtuu, riippuu siitä, kuinka paljon kaloreita kulutat päivittäin.

Wegovyn ostaminen ilman reseptiä auttaa säätelemään ruokahalua ja vähentämään epäterveellisten ruokien himoa, jolloin sinun on helpompi noudattaa laihduttamiseen tarvittavaa vähäkalorista ruokavaliota. Voit käyttää tätä lukua yleisenä ohjeena, kun mietit laihdutustavoitteitasi, sillä terveellisenä laihtumisnopeutena pidetään usein 1-2 kiloa viikossa.

Miksi tarvitset BMI:tä?

Vain niiden henkilöiden, joiden BMI (painoindeksi) on 30 tai yli, tai niiden, joilla on painoon liittyviä sairauksia, tai niiden, joiden BMI on 27 tai yli, tulisi ostaa Wegovy online Suomessa. Lääkemääräyksemme eivät voi tarjota sinulle tätä lääkettä hoidoksi, jos BMI:si on alle tämän.

Jos aloitat Wegovyn ostamisen ilman reseptiä, kun BMI:si on alhaisempi, on vaarana, että menetät liikaa painoa ja sinulle kehittyy alipainotila, joka voi pahentaa tiettyjä lääketieteellisiä ongelmia. Käytä laskinta ja syötä nykyinen pituutesi ja painosi löytääksesi BMI:si, BMI 18,5-24,9 pidetään yleensä terveenä.

Vastaako Wegovy Ozempicia?

Wegovy ja Ozempic ovat kaksi lääkettä, joilla on eri käyttötarkoitukset samalle vaikuttavalle aineelle. Molempia valmistaa Novo Nordisk, joka hallitsee tällä hetkellä molempien lääkkeiden patenttia. Jos sinulla on tyypin 2 diabetes, voit ottaa Ozempicia yksin tai yhdessä muiden lääkkeiden, kuten insuliinin tai metformiinin, kanssa, ja se auttaa säätelemään verensokeria.

Nämä lääkkeet toimivat samalla tavalla, koska ne molemmat sisältävät semaglutidia, mutta tämä ei tarkoita, että voit käyttää niitä keskenään vaihdellen. Wegovy annetaan usein suurempina annoksina kuin Ozempic. Jos siis käytät tällä hetkellä Ozempicia tyypin 2 diabeteksen hoitoon, et saa ottaa Wegovya, koska tämä voi johtaa vaikuttavan aineen yliannostukseen.

Mitä eroa on Wegovyn ja Saxendan välillä?

Toinen Wegovyyn huomattavan hyvin verrattavissa oleva painonpudotuspistosmerkki on Saxenda. Vaikka niissä käytetään eri vaikuttavia aineita ja niissä on eri annokset, ne toimivat samalla tavalla. Saxendan vaikuttava aine liraglutidi kuuluu samaan lääkeryhmään kuin semaglutidi eli GLP-1-reseptoriagonisteihin. Wegovy on pistettävä vain kerran viikossa, kun taas Saxenda on pistettävä päivittäin.

Wegovy ei vaadi sinulta mitään toimenpiteitä, koska kutakin kynää käytetään vain kerran, toisin kuin Saxenda-kynät, jotka vaativat sinua säätämään annostasi manuaalisesti ja asettamaan uuden neulan jokaista annosta varten. Viimeinen tärkeä ero on se, että kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet Wegovyn olevan paljon tehokkaampi kuin Saxenda. Saxendan enimmäisannoksen ottamisen jälkeen 12 viikon kuluessa saatat laihtua 5 % alkuperäisestä painostasi, mutta Wegovya koskevat kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset laihtuvat keskimäärin 15 % alkuperäisestä painostaan.

Voinko ottaa tavallista lääkettäni samanaikaisesti näiden laihdutusinjektioiden kanssa?

Wegovy-valmistetta koskevan ajanvarauksen yhteydessä sinun on kerrottava lääkärillesi, jos käytät muita lääkkeitä, mukaan lukien rohdosvalmisteet ja ilman reseptiä ostetut lääkkeet. Tiettyjen lääkkeiden yhdistämisellä voi olla ei-toivottuja sivuvaikutuksia tai se voi heikentää lääkemääräyksesi tehoa. Jos parhaillaan käytät jotakin tiettyä lääkettä, muista kertoa siitä lääkärillesi:

 • Verenohennuslääkkeitä, joita kutsutaan joskus antikoagulanteiksi, ovat muun muassa varfariini.
 • Koska verensokeriarvojasi on seurattava säännöllisesti, lääkärisi saattaa joutua säätämään insuliiniannostasi.
 • Mikä tahansa muu laihdutuslääkitys

Voinko käyttää tätä tuotetta, jos imetän tai olen raskaana?

Wegovy-valmistetta ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana, koska vielä ei tiedetä, miten tämän lääkkeen sisältämä semaglutidi vaikuttaa kehittyvään sikiöön tai kulkeutuuko se rintamaitoon. Monet raskaana olevat naiset kokevat painonnousua, mutta jos olet huolissasi painonnousustasi, keskustele lääkärisi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ja kysy heiltä neuvoa. He voivat auttaa sinua määrittämään painonnoususi syyn (johtuuko se esimerkiksi mielihalusta tai hormonaalisista muutoksista) ja auttaa sinua tekemään elintapoja koskevia päätöksiä, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan ja ylläpitämään terveen painon.

Voinko juoda alkoholijuomia tämän hoidon aikana?

Voit juoda alkoholia Wegovy-hoidon aikana, sen ei pitäisi vaikuttaa lääkkeen vaikutukseen. Jotta pysyisit nesteytettynä, suosittelemme aina juomaan kohtuudella ja yrittämään vaihtaa alkoholijuomat vesilasillisiin tai muuhun alkoholittomaan juomaan.

Sinun tulisi myös olla tietoinen alkoholijuomien sisältämien kalorien määrästä. Liiallinen alkoholin nauttiminen voi haitata laihdutuspyrkimyksiäsi, sillä se lisää kalorimäärääsi, joka on yleensä paljon suurempi kuin mitä alkoholijuomista voisi odottaa.

Ovatko Wegovy-kynien korvaavat neulat tarpeen?

Wegovy-kynien neuloja ei tarvitse vaihtaa jokaisen käyttökerran jälkeen, toisin kuin Saxendan. Tämä johtuu siitä, että Wegovy-kynät ovat kertakäyttöisiä, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse mitata annosta manuaalisesti tai huolehtia uuden neulan kiinnittämisestä kynään. Yksi syy siihen, miksi ihmiset valitsevat tämän hoidon Saxendan sijaan, on se, että sinun ei tarvitse itse huolehtia annostelusta tai neuloista, mikä yksinkertaistaa koko menettelyä.

Tuleeko tämän tuotteen mukana terävien instrumenttien säiliö?

Kyllä, voimme toimittaa sinulle terävien esineiden säiliöt, jotta voit hävittää Wegovy-kynät asianmukaisesti. Kun olet tavannut yhden suunnittelijamme, sinulle annetaan mahdollisuus lisätä terävien instrumenttien säiliö ostoosi. Voimme toimittaa sinulle terävien instrumenttien säiliön ilmaiseksi ostoksesi määrästä riippuen, mutta pienistä tilauksista voi periä maksun. Kun sinulla on terävien instrumenttien säiliö, ota yhteyttä paikallisiin viranomaisiin, jotta voit järjestää säiliön sisällön keräyksen ja turvallisen hävittämisen, kun säiliö on täynnä.

Milloin minun ei pitäisi ottaa laihdutusinjektioita?

Alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret eivät saa ostaa Wegovy-kyniä ilman reseptiä Suomessa. Jos sinulla on reaktio semaglutidille tai jollekin muulle mainitulle aineelle, älä käytä tätä lääkettä. Jos sinulla tai jollakin perheenjäsenelläsi on joskus ollut tyypin II multippeli endokriininen neoplasiaoireyhtymä tai medullaarinen kilpirauhaskarsinooma (MTC), jotka molemmat vaikuttavat hormonitoimintaan, sinun ei pidä käyttää tätä hoitoa (MEN 2). Kerro lääkärin vastaanotolla, jos sinulla on :

 • munuaisongelmia
 • haimaongelmia
 • itsemurha-ajatuksia, masennusta tai muita mielenterveysongelmia
 • tyypin 2 diabetes

Onko semaglutidilla haittavaikutuksia?

Vaikka kaikki eivät koe niitä, semaglutidilla voi olla kielteisiä vaikutuksia kuten kaikilla muillakin lääkkeillä. Semaglutidia ei pidä käyttää, jos sinulle ilmaantuu jokin seuraavista merkittävistä kielteisistä vaikutuksista, ja sinun on hakeuduttava nopeasti lääkärin hoitoon:

 • Retinopatiaan liittyvät diabeteksen komplikaatiot voivat ilmetä oireina, kuten näönmuutoksina ja muina silmäongelmina.
 • Tyypin 2 diabetesta sairastavilla potilailla on suurentunut hypoglykemian riski, mikä voi johtaa oireisiin, kuten huimaukseen tai huimaukseen sekä hikoiluun, vapinaan, näköhäiriöihin, epäselvään puheeseen jne.
 • Haimatulehduksen oireita ovat muun muassa sietämätön epämukavuus selässä ja vatsassa, joka ei katoa.
 • Vakavaan allergiseen reaktioon viittaavat oireet, kuten hengityksen vinkuminen, nokkosihottuma tai hengitys- tai nielemisvaikeudet sekä silmien, kasvojen, huulten, kielen tai kurkun turvotus,
 • sappiongelmat, joihin liittyy ylävatsavaivoja, keltaisuutta (ihon tai silmien kellastumista), kuumetta ja savenvärisiä ulosteita.
 • munuaisten vajaatoiminta tai munuaisongelmat, erityisesti henkilöillä, joilla on jo munuaisongelmia
 • Kohonnut sydämen syke – jos sydämesi rytmittää tai pamppailee rinnassa useiden minuuttien ajan, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.
 • Itsemurha- tai masennusajatukset. Jos mielenterveytesi tai mielialasi muuttuu tämän lääkkeen käytön aikana, ole tästä tietoinen ja kerro heti lääkärillesi, jos sinulla on huolia.

Sinulla saattaa esiintyä myös seuraavia Wegovyn yleisiä haittavaikutuksia:

 • Yleensä epämukavuuden tunne menee ohi ajan myötä.
 • Hypoglykemia, jonka oireita ovat esimerkiksi kylmä hiki, viileä ja kalpea iho, päänsärky, nopea pulssi, heikotus tai nälän tunne, näkömuutokset, heikkous tai uneliaisuus, levottomuus, ahdistuneisuus, sekavuus, keskittymisvaikeudet tai vapina.
 • Ruoansulatushäiriöt
 • Vatsakipu, huonovointisuus tai pahoinvointi ovat joitakin mahatulehduksen eli gastriitin oireita.
 • ruoansulatushäiriöt tai närästys
 • vatsakipu
 • Turvotus
 • Ummetus (kyvyttömyys vapauttaa itsensä helposti)
 • Piereskely, röyhtäily tai molemmat
 • Sappitahrat
 • Huimaus
 • Väsymys
 • Laihtuminen
 • vähentynyt ruokahalu
 • haiman entsyymien, mukaan lukien amylaasi ja lipaasi, lisääntyminen

Jos havaitset näitä tai muita haittavaikutuksia, keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa mahdollisimman pian. Katso hoidon mukana saamastasi pakkausselosteesta täydellinen luettelo tämän lääkkeen mahdollisista haittavaikutuksista. Katso MHRA:n keltaisen kortin järjestelmästä lisätietoja siitä, miten haittavaikutuksista ilmoitetaan.

Tarvitaanko Wegovyyn reseptiä?

Wegovyyn tarvitaan resepti. Voit varata ajan klikkaamalla tämän sivun yläosassa olevaa kuvaketta siirtyäksesi heidän verkkosivustolleen. Sieltä löydät lyhyen kyselylomakkeen, jonka terveydenhuoltohenkilökuntamme on laatinut ymmärtääkseen paremmin lääketieteellisiä tarpeitasi. Asiantuntijat arvioivat vastauksesi heidän kysymyksiinsä ja laativat reseptin hoitoa varten, jonka he katsovat olevan sinulle hyödyllisin, samalla tavoin kuin henkilökohtainen tapaaminen yleislääkärin kanssa. Sitten voit maksaa reseptisi, ja he lähettävät sen sinulle välittömästi ja huomaamattomasti.

Miten tätä tuotetta säilytetään

Wegovy-kynät on säilytettävä jääkaapissa 2-8 asteen lämpöt ilassa. Vältä niiden jäädyttämistä. Kynää korkki mukanaan voidaan tarvittaessa säilyttää huoneenlämmössä (alle 30 C:ssa) enintään 28 vuorokautta. Säilytä alkuperäinen laatikko pimeässä paikassa. Kun olet käyttänyt kynän, hävitä se asianmukaisesti terävien instrumenttien säiliöön.